Op 25 mei 2018 startte de nieuwe Europese regelgeving rond privacy, zeg maar GDPR (General Data Protection Regulation) of AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Dankzij de strengere eisen worden persoonsgegevens sindsdien beter beschermd.

Ook het PREZO-platform, dat als integraal kwaliteitssysteem flink wat data van jouw organisatie verwerkt, houdt zich strikt aan de vernieuwde privacyregels.

Welke gegevens houdt het PREZO-platform bij van bewoners?

PREZO verwerkt geen gegevens over de individuele bewoner. Want alle cliëntgegevens worden afgeleid uit informatie over meerdere bewoners. Dit geldt ook wanneer je de connector gebruikt vanuit je elektronisch zorgdossier. Kortom: een staalharde garantie dat we geen individuele bewoners identificeren.

Wat verwerken we over de medewerkers?

We houden administratieve gegevens bij zoals naam, mailadres, gebruikersnaam en rijksregisternummer. Resultaat: zorgverleners krijgen toegang tot het systeem, ontvangen informatie rond onze diensten... Het rijksregisternummer wordt enkel gebruikt om je via eID kaart te kunnen laten inloggen. Wens je liever niet jouw rijksregisternummer door te geven? Gebruik dan enkel de login via gebruikersnaam en wachtwoord.

Hoe helpt Pyxima je veilig omgaan met deze gegevens?

• Onze technologische infrastructuur (applicatie, cloud server, databank…) volgt de hoogste veiligheidsstandaard in de sector. Dat betekent een voortdurend vooruitziende opvolging, van correcte back-ups tot slimme upgrades.
  • Je voldoet aan de wettelijke verplichtingen, o.a. dankzij een verwerkingsovereenkomst in je PREZO Community abonnement contract.

• Een onverwacht incident? We zorgen voor de nodige bijstand, snel en effectief.

Hoe help jij mee als zorgorganisatie?

• Betrek de verwerkte PREZO-data in je informatieveiligheidsplan. En informeer je veiligheidsconsulent.

• Spring veilig om met wachtwoorden, pincodes, identiteitskaarten & toestellen.

• Duid 1 persoon aan als beheerder van gebruikersaccounts in PREZO. Onze support zal alleen op zijn/haar accountaanvragen ingaan.

• Meld incidenten zoals tabletdiefstal of wachtwoordverlies meteen aan de support.

Hoe beschermt het PREZO-contract je privacy?

• Een afzonderlijke clausule behartigt de verwerking van de persoonsgegevens. Het legt uit welke gegevens verwerkt worden, met welke doeleinden, wie er toegang kan hebben en hoelang de gegevens bewaard worden.

• Het contract licht toe welke technische en organisatorische maatregelen Pyxima neemt ter bescherming van je gegevens.

• Vertrouwelijke gegevens van de zorgorganisatie en Pyxima krijgen een wederzijdse geheimhouding.

• Meer vertrouwen: ons waterdichte platform is extra onderbouwd voor de wet op de overheidsopdrachten.

Verdere vragen?

Van veiligheid tot privacy: onze support helpt je graag verder.

Nog meer detail? Raadpleeg hier de PREZO algemene voorwaarden.

Disclaimer

• Dit blogartikel bevat een relevante samenvatting van onze GDPR-maatregelen. Wilt u alle informatie op een rijtje? Bekijk dan onze vernieuwde algemene voorwaarden.
  • Met de term ‘zorgorganisatie’ in dit artikel bedoelen we ‘Licentienemer’ in de algemene voorwaarden.
  • Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De algemene voorwaarden nemen voorrang.