Hoe begin je nu met PREZO? Hoe organiseer je je bestAnnemie Vanden Bussche, organisatiepsychologe en al jarenlang PREZO-coach bij Cairos, licht dit kort toe. 

 

Bottom-up aanpak

Om te beginnen met PREZO, moet je in eerste instantie geloven in de basisvisie achter PREZO Woonzorg. Past dit model bij de visie en het beleid van het woonzorgcentrum? Ben je bereid om de cultuur van het woonzorgcentrum om te schakelen en voluit te gaan voor regie bij de bewoners en eigenaarschap bij de medewerkers?  

 

Focus op de bedoeling, niet het systeem

Wanneer je PREZO gaat implementeren als een lijst van prestaties, waarrond je je organiseert met behulp van evaluaties, procedures, protocollen en een dichtgetimmerd systeem, zal je dat niet leiden tot een PREZO-keurmerk.

 

Overhaast niets

Zet geen te grote organisatie op in het begin, ga gewoon eens proefdraaien met één prestatie om te voelen hoe dat verloopt.

 

Het resultaat primeert

De structuur die nodig is om van start te gaan, is ondergeschikt aan het in gang zetten van het proces van kwaliteitsverbetering. Welke kwaliteitsstructuur het uiteindelijk wordt, staat op het achterplan voor PREZO. 

 

Meer details: Hoe begin je met PREZO? Hoe moet je je organiseren?


Lees verder: Continu verbeteren volgens de PDCA-cyclus