Coronacrisis of niet, het Prezo-ontwikkelingsteam focuste de voorbije maanden op de verdere vernieuwing van het digitale Prezoplatform. Resultaat: een stevige update die in oktober actief wordt. Opnieuw in nauw overleg met en dus op maat van onze partners.


Clusters en fiches

Voortaan vind je de Prezo-clusters, die verwante prestaties groeperen, helder opgelijst in een strakke menubalk links. Daarin schakel je veel sneller tussen de clusters en tussen de prestaties per cluster. Rechts staat een andere nieuwigheid: de clusterfiches, gekoppeld aan clusters. Dat zijn overzichtelijke rapportjes die je zelf samenstelt, zodat alleen de informatie van de gewenste prestaties verschijnt. Specifieke op te volgen actiepunten? Planningen om te checken? De clusterfiches geven het overkoepelende antwoord en besparen veel werk.


Je kan zelfs acties en mijlpalen samenvoegen die gevoelsmatig samen horen, ook al komen ze uit verschillende prestaties. De fiches geven niet alleen een overzicht, je werkt er ook actief mee. Als een actie bij een prestatie verandert, dan wordt ze over alle betrokken clusterfiches aangepast. Verder personaliseren? Geef de clusterfiches een naam of voeg verdere notities toe.  


Cluster dashboard

Dan is er het cluster dashboard: een algemeen en praktisch overzicht van alle clusters en clusterfiches. De statussen en fases per prestatie zijn ook van de partij, maar visueel beter geïntegreerd. Zodat je ook hier heel snel de gewenste informatie vindt. Onder elke clustertitel staat voortaan een korte omschrijving die je zelf invult, op maat van je organisatie. Denk bijvoorbeeld aan duiding om de cluster goed te interpreteren.   


Stap voor stap

Intussen werken we aan de volgende Prezo-updates, met meer mogelijkheden om met de clusters te 'spelen'. Zoals zelf prestaties onder andere clusters plaatsen of de statussen per prestatie vereenvoudigen. Flink wat platformpagina's krijgen bovendien een heuse facelift, zodat ze veel aantrekkelijker worden. Qua look, structuur, leesbaarheid en - last but not least - gebruiksvriendelijkheid. In samenwerking met de gebruikers, zoals het hoort. Blijf onze nieuwsbrief dus volgen: we informeren je over elke update aan het Prezo-platform. 


Live demo? Volg het webinar

Benieuwd hoe het Prezo-platform er na de update zal uitzien? Wil je leren werken met de clusters? Tijdens de gratis webinar op 25 september leggen we de nieuwe functionaliteit haarfijn uit.