Er waait al even een nieuwe wind door PREZO: de digitale omgeving wordt voortdurend vernieuwd, maar ook de begeleiding gebeurt intenser dan ooit. Interactieve kennisoverdracht is de rode draad. Fysieke bijeenkomsten liggen even wat moeilijker door de coronacrisis, maar de gratis PREZO-webinars vulden die leegte vakkundig op. Bij de start van 2021 breidt het PREZO-leerplatform verder uit met nieuwe interactieve sessies: de PREZO-kenniskring. Want samen vooruit, meer dan ooit.  


 

PREZO-kenniskring: diepgaande, persoonlijke kennisdeling 

Waar de webinars laagdrempelig blijven, gaat de PREZO-kenniskring een serieuze stap verder. Ann Willems (coördinator PREZO-leerplatform) : ‘Het is een online en interactief medium waar je PREZO-kennis en -ervaring uitwisselt onder lotgenoten. Complexe kwesties waar je als organisatie tegenaan loopt, inspirerende succesverhalen en praktijkcases: hier heeft diepgaande, persoonlijke kennisdeling de hoogste prioriteit. We brengen we PREZO-collega’s samen om bij te leren en na te denken over uitdagingen en oplossingen. Regelmatig zullen we daarbij ook een gecertificeerde PREZO-coach uitnodigen vanuit hun expertise rondom de topics die op de agenda staan.


Het aantal deelnemers is beperkt per tijdsblok: ‘Een bewuste keuze om de betrokkenheid te boosten, zodat de deelnemers elkaars verhaal echt leren kennen. En er een sfeer van vertrouwelijkheid en hulpvaardigheid bloeit, waardoor je samen leert en groeit. Tegelijk willen we de kennis uit elke sessie delen met de andere sessiedeelnemers. Zodat niemand iets belangrijks mist: het wordt echt hun platform.'


PREZO-event: de allesomvattende live beleving

De digitale sessies worden aangevuld met een fysiek PREZO-event. Ann klinkt enthousiast: ‘Fysieke bijeenkomsten blijven broodnodig, uiteraard met respect voor de coronamaatregelen. Het PREZO-event wordt een leerrijke, gezellige middag voor (potentiële) klanten en coaches, vergelijkbaar met Smart Care. Da’s de jaarlijkse hoogmis van die andere zorgapplicatie: Pyxicare. We starten met een gezellige lunch, gevolgd door inhoudelijke sessies en parallelle workshops. Geen saaie monologen, maar interactieve en creatieve praktijkcases.’  


PREZO-platform-kenniskring: focus op het digitale

En dan is er nog een extraatje, maar virtueel: interactieve sessies rond het PREZO-platform. Ann: ‘Zie het als een slimme combinatie van een PREZO-platform-webinar en een -kenniskring. We werken opnieuw met kleine groepen, om de verbondenheid ook maximaal te houden. Onze PREZO-gebruikers geven hun persoonlijke input, wij formuleren de juiste antwoorden. Tegelijk dient deze sessie als een grondige update in en rond het PREZO-platform. Welke nieuwe functionaliteiten zijn er toegevoegd? Wat houden ze in? Wat zijn de komende ontwikkelingen en wat vind jij ervan?’. 


De kenniskringsessies vinden plaats op 26 februari, 28 mei, 22 oktober en 17 december 2021, het PREZO-event op 29 april 2021, de PREZO-platform-kenniskring op 17 juni 2021.


Heeft je voorziening al een PREZO Community-abonnement? Dan is toegang tot de kenniskring (5 sessies) én het jaarlijks PREZO-event inbegrepen voor 1 persoon. Volgt je abonnement nog de oude formule (Instap, Doorgroei of Excellentie)? Dan kan je een toegangsticket bestellen voor €200 per persoon per jaar.

Jouw PREZO Community abonnement starten? Meld je hier aan.


Nog geen PREZO-abonnee? Check onze formule.


Interview: Denny Coussement, februari 2021