Op 29 april 2021 nodigen we je van harte uit op de eerste editie van ons jaarlijkse PREZO-event. 100% online wegens corona, maar een volwaardige voorloper van de allesomvattende live beleving op 9 september!


Het wordt een leerrijk en gezellig online event voor PREZO-gebruikers, PREZO-ambassadeurs en PREZO-coaches.


We starten met een krachtige keynote, gevolgd door inhoudelijke, parallelle workshops.  Geen saaie monologen, maar interactieve en creatieve workshops. 

Afsluiten doen we plenair met een blik op het vernieuwde PREZO-platform en de bruisende community.


Schrijf je in via het formulier 'Inschrijving PREZO-event 29 april 2021' .


Programma


13u - 13u05Verwelkoming door Ann Willems, Pyxima

13u05 - 13u50Keynote door Ann Peuteman, redactrice bij Knack en schrijfster van o.m. 'Verplant' en 'Grijsgedraaid'

Waarom het heerlijk wonen kan zijn in het woonzorgcentrum
Veel mensen zouden veel liever naar een woonzorgcentrum verhuizen dan in hun eentje thuis te blijven wonen. Wat hen tegenhoudt? De horrorverhalen in de media, de hoge rustfactuur of de angst dat ze daar niet meer zullen kunnen zijn wie ze altijd al zijn geweest. Vooral dat laatste is een probleem.
In sommige woonzorgcentra worden vandaag al moedige pogingen ondernomen om de bewoners zoveel mogelijk zelf over hun dagelijks leven te laten beslissen. Alleen al door die vernieuwende praktijken en experimenten samen te brengen, zou de sector een enorme stap vooruit kunnen zetten.

14u - 14u45Parallelle workshops in break-out sessies


Workshop 1 - begeleid door Rudi Veekhoven, PREZO-coach en gedelegeerd bestuurder bij vzw SYN-TOPIA

PREZO, het ideale kwaliteitssysteem om goesting te kweken
PREZO is visie en waarden-gedreven: waar willen wij naartoe? PREZO helpt om ons cliëntgedreven en professioneel te gaan organiseren.
Maar hoe krijgen we iedereen mee? Hoe laten we het betrokken team verder groeien met PREZO als trigger? Hoe houden we de medewerkers hun goesting warm en houden we hen met energie aan de slag?

Workshop 2 - begeleid door Stephanie Reynaert, PREZO-coach en senior consultant en eigenaar van RS Consulting

Kwaliteitsborden als ruggengraat van je kwaliteitswerking
Hoe til je de kwaliteit van zorg- en dienstverlening op een hoger niveau? Betrek je collega's die dagdagelijks in de praktijk staan! Eén van de manieren is het werken met kwaliteits- of verbeterborden. In deze sessie geven we je graag een aantal tips mee om aan de slag te gaan.

Workshop 3 - begeleid door Stefaan Coenen, PREZO-coach en adviseur bij Probis Consult

Kwaliteit vanuit het perspectief van de bewoner
PREZO Woonzorg werkt vanuit drie perspectieven: de cliënt, de medewerker en de organisatie. In deze workshop spitsen we ons toe op het perspectief van de bewoner. Welke betekenis heeft het gebruik van een kwaliteitssysteem in het dagelijks leven van de bewoner? Hoe zorgen we ervoor dat het resultaat voor de bewoner de belangrijkste doelstelling van het kwaliteitssysteem blijft? Op welke manier kunnen we bewoners en hun naasten betrekken bij het verbeteren van kwaliteit van wonen en leven in het woonzorgcentrum? We bekijken een aantal mogelijkheden die op korte termijn te implementeren zijn in uw organisatie.

14u50 - 15u00Afsluiting door Ann Willems met een blik op het vernieuwde PREZO-platform en de bruisende PREZO-community.


Deelnemen


Schrijf je in via het formulier 'Inschrijving PREZO-event 29 april 2021' .


Deelname aan het online event is gratis voor PREZO-abonnees.  Nog geen abonnee?  Lees hier alles over ons PREZO Community abonnement!