Kennisdeling en kruisbestuiving tussen PREZO-gebruikers in een sfeer van vertrouwelijkheid en hulpvaardigheid: dat is het doel van de PREZO-kenniskring, een interactieve online ontmoeting tussen kwaliteitscoördinatoren, experts en PREZO-coaches. Je wisselt ervaringen uit voorbij de grenzen van je organisatie, deelt kennis met elkaar, denkt samen na over uitdagingen, stelt elkaar vragen,... Jij bepaalt mee de agenda, van succesverhalen tot complexe knopen. Resultaat: iedereen leert bij.


Om de interactiviteit te bevorderen, streven we ernaar om de samenstelling van elke groep te beperken tot max. 12 Community-leden en de samenstelling consistent te houden doorheen het jaar.


Wil je graag toetreden tot de PREZO-kenniskring, maak dan gebruik van dit formulier.

Ben je al lid van de PREZO-kenniskring, maar wil je graag (eens) deelnemen aan een andere groep, neem dan zeker contact op met Ann Willems (ann.willems@pyxima.com).


Agenda


Groep 1


Tijdstip9u - 10u30
Kennis en ervaring uitwisselen over
 1. Vraag van Veerle: Hoe praktisch aan de slag met de clusters en clusterfiches: kunnen we ervaringen uitwisselen aan de hand van praktijkvoorbeelden?

 2. Vraag van Karen: Kunnen we voorbeelden van ingevulde prestaties (uiteraard geanonimiseerd) verzamelen en overlopen? En ook de link met het realiseren van de zelfevaluatie op de werkvloer: hoe doe je de vertaalslag naar de prestaties?

 3. aanvullende topics nog te bepalen
Community-ledenZie overzicht deelnemers per groepGroep 2


Tijdstip11u - 12u30
Kennis en ervaring uitwisselen over
 1. Hoe praktisch aan de slag met de clusters?  En in welke volgorde pak je de clusters best aan? Rudi en Roel delen hun praktijkervaringen hieromtrent. Raf, Inge en Cindy kunnen duiden hoe zij hiermee al aan de slag gegaan zijn binnen hun organisaties.

 2. Vraag van Inge: hoe ga je best aan de slag met de borg- en verbeterfunctionaliteiten in de tool na het registreren van de zelfevaluatie? Graag input vanuit de groep.
Community-ledenZie overzicht deelnemers per groepGroep 3


Tijdstip13u30 - 15u
Kennis en ervaring uitwisselen over
 1. Vraag van Kristel: Hoe het kwaliteitshandboek integreren in PREZO? Er is het verplichte kwaliteitshandboek met alle verplichte procedures, die nog steeds opgevraagd worden door de inspectie. Daarnaast heb je werken met PREZO. Op dit moment zijn dat bij ons twee volledig aparte dingen. Graag ervaringen en/of inspiratie vanuit de groep om beiden te integreren. Thomas zal duiden hoe zij hiermee aan de slag gegaan zijn.

 2. Ann en Dave: Casusoefening 'Hoe maak ik een kwaliteitsmuur?'
  Door tijdsgebrek bij de kenniskring op 26/02 hebben we de casusoefening doorgeschoven naar 28/05.

 3. Thomas: Praktijkvoorbeelden van eigen indicatoren
  Thomas zal duiden hoe zij hiermee aan de slag gegaan zijn en ontvangt graag andere praktijkvoorbeelden vanuit de groep.
Community-ledenZie overzicht deelnemers per groep (VOLZET)Groep 4


Tijdstip15u30 - 17u
Kennis en ervaring uitwisselen over
 1. Wendy: Organiseren vanuit de bedoeling
  Immaculata (Integro) is in 2017 gestart met PREZO, maar stootte na een tijd op enkele pijnpunten: PREZO werd niet gedragen op de werkvloer, het was een ver van mijn bed gegeven voor velen. In 2019 heeft de organisatie gekozen om te gaan werken vanuit de bedoeling. Dat is een totaal andere manier om aan kwaliteit te gaan werken. Wendy deelt graag haar ervaringen hierover.

 2. Vraag van Ludo: Hoe werk je het efficiëntst met de tool?
  Omdat het een tijdje geleden is dat Ludo met de tool gewerkt heeft, vraagt Ludo input vanuit de groep over hoe hij er het efficiëntst terug mee aan de slag kan.

 3. Vraag van Ludo: Hoe betrekken jullie de bewoners en de familie in het PREZO-gebeuren/projecten? Graag input vanuit de groep.
Community-ledenZie overzicht deelnemers per groep