In PREZO kun je indicatoren efficiënt importeren. Voor VIP indicatoren kan dit via een Excel- of CSV-bestand. BING indicatoren kunnen via een Excel bestand worden geïmporteerd. In dit artikel leggen we uit hoe je de import kan voorbereiden en uitvoeren.

Alvorens je indicatoren kan importeren, moet je een Excel- of CSV-bestand voorbereiden. We helpen je hiermee graag op weg en voorzien enkele handige templates.

VIP indicatoren

Je bestand voorbereiden

Voor VIP indicatoren is het mogelijk om een Excel- of CSV-bestand te importeren. Eerst moet je kiezen welke Dataset je wil importeren. Hier vind je enkele voorbeeldbestanden:

Dataset I
Dataset II
Excel voorbeeldbestandExcel voorbeeldbestand
CSV voorbeeldbestandCSV voorbeeldbestand

Vul in het voorbeeldbestand jouw metingen in voor de dataset. Hou rekening met de volgende voorwaarden:

• Vul in het Excel bestand de groene velden voor de Teller en Noemer in. Het percentage wordt automatisch berekend.
  • Vul in het CSV bestand minstens de Teller en Noemer in. Het percentage kan optioneel ingevuld worden.

De import uitvoeren

Nadat je Excel-of CSV-bestand werd voorbereid, volg je de volgende stappen om de import uit te voeren:

1. Ga naar Indicatoren > Referentiekader > Importeer Dataset via het menu bovenaan
  2. Klik onder Stap 1 op Bestand kiezen
  3. Kies het gewenste bestand
  4. Kies de referentiedatum van de meting
  5. Kies de dataset die je wil importeren
  6. Duid aan of deze meting werd ingediend bij Zorg en Gezondheid
  7. Klik op Upload
  8. Controleer eventuele foutmeldingen of waarschuwingen bij Stap 2
  9. Klik op Bewaar om de import te voltooien

De geïmporteerde dataset wordt nu weergegeven. Wil je de historiek van datasets weergeven? Dan kan dat via Indicatoren > Referentiekader > Historiek.

BING indicatoren

Je bestand voorbereiden

De BING indicatoren kan je rechtstreeks importeren vanuit het Excel bestand dat door BING wordt aangeleverd. Je kan ook een voorbeeldbestand hier downloaden.

Vul jouw indicatoren in in het voorbeeldbestand. Hou rekening met de volgende voorwaarden:

• Iedere indicator moet een unieke code hebben.
  • De kolommen voor indicator waarden moeten een geldige naam hebben. Geldige namen zijn Bench, % Heel tevreden + tevreden of % Heel tevreden en Percentiel score
  • Vul de indicator waarden in bij de kolommen Bench, % Heel tevreden + tevreden en Percentiel score in.

De import uitvoeren

Nadat je Excel bestand werd voorbereid, volg je de volgende stappen om de import uit te voeren:

1. Ga naar Indicatoren > BING > Importeer BING indicatoren via het menu bovenaan
  2. Klik links op Bestand kiezen
  3. Kies het gewenste bestand
  4. Kies de referentiedatum van de meting
  5. Klik op Upload
  6. Controleer rechts eventuele foutmeldingen en waarschuwingen
  7. Klik op Bewaar om de import te voltooien

De geïmporteerde BING indicatoren worden nu weergegeven. Je kan de meest recente BING indicatoren weergeven via Indicatoren > BING > Huidige BING indicatoren, of je kan vorige BING indicatoren bekijken via Indicatoren > BING > Historiek BING indicatoren.

BING indicatoren worden ook weergegeven onder Resultaten in de bijbehorende prestatie. In een prestatie worden altijd de BING indicatoren getoond die actief waren op het moment waarop de PDCA cyclus gestart werd.